Sesli kütüphane hayata geçiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Kalkınma Ajansı, 'Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen 'Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi' ile okulların kullanımına sunulmak üzere sesli kütüphane oluşturuyor. Proje ile çok sayıda kitap sesli hale getirilerek internet üzerinden okulların kullanımına sunulacak.

Gelişmiş ülke okullarında kullanılan sesli kitapların sistem altyapısı Ankara'da hayata geçiyor. Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen 'Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi', özel yazılım ile okullar için sesli kütüphanenin hayal olmadığını gösteriyor. Yakında tamamlanacak sistemle çok sayıda kitap sesli hale getirilerek, internet üzerinden okulların kullanımına sunulacak. Proje ile okul çağı çocuklarının dinleme, anlama ve konuşma becerilerinin artması bekleniyor. Proje ile ayrıca Türkçe dilindeki sesli kitapların dünya dijital kütüphanelerine girmesi ve tüm dünyaya ulaşması amaçlanıyor.

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Geçtiğimiz yıl 25 milyon liralık mali destek programını açıkladık. Bu rakamın 15 milyon liralık kısmı Ankara'da yenilikçi uygulamaların desteklenmesi başlığı altında gerçekleşti. Bu çerçevede ajansımıza sunulan projelerin Ankara'nın yenilikçilik kapasitesini, kurumların ve firmaların yenilikçi uygulamalar ile küresel rekabet edebilirliğini artırmasını istiyoruz. Bu projelerden bazıları ise bakış açısı ve yaklaşımı ile bizleri ayrıca heyecanlandıran projeler. 'Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi' de bunlardan birisi. Eğitim alanında yapılacak her çalışmanın geleceğe yönelik zincirleme etkisi olacağına inanıyoruz. Proje ile hem çocuklarımızı kitap ile buluşturacağız hem de Türkçenin dünya kütüphanelerinde yer almasını sağlayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber